Friday, March 11, 2011

PERSONAL LOAN (PERSONAL FINANCING) - PESARA KERAJAAN DAN TENTERA 5% p.a



PERSONAL FINANCING-i FOR GOVERMENT AND ARMY PENSIONER(who are under pension scheme)

PEMBIAYAAN PERIBADI-i UNTUK PESARA KERAJAAN DAN PESARA TENTERA(yang ada skim pencen)



5.00% p.a Flat Rate*
Sehingga RM100 000*
Serendah RM48.61 sebulan*
Sehingga 15 tahun *

CALL AGENT BELOW TO KNOW DETAILS
SILA CALL NO H/P DIBAWAH UNTUK KETERANGAN LANJUT





TERMS AND CONDITIONS

1. MIN PENSION : RM750
2. LOAN APPLICATION UP UNTIL AGE 67 YEARS OLD
3. LOAN TENURE : 15 YEARS OR UP UNTIL AGE 70 YEARS OLD WHICHEVER IS EARLIER
4. CCRIS/CTOS CAN APPLY
4. TERM AND CONDITIONS APPLY*







ADVANTAGE / PERSONAL LOAN

1. SETTLE EXISTING FINANCING OBLIGATION
2. PERSONAL CONSUMPTION
3. BUSINESS AND INVESTMENT PURPOSE
4. FOR HOME REPAIRING , EDUCATION





FOR FURTHER INQUIRY FEEL FREE TO CONTACT ME AT :


FAIZAL : 019-3519680 (KLANG VALLEY)

PLEASE JUST CALL OR SMS ONLY ONE OF THEM.IF THEY'RE NOT PICK UP THE CALL, JUST SMS, THEY WILL CALL BACK AFTER THEY HAVE TIME.TQ 

SILA SMS SEKIRANYA PANGGILAN TIDAK DIJAWAB. 


REMARK: SMS  IF THEY ARE NOT PICK UP THE PHONE CALL. I WILL CALL BACK YOU AFTER THAT.TQ












 


45 comments:

  1. how can personal loan boost personal savings??? we will still need to use our saving to pay back the loan.

    ReplyDelete
  2. rolling back the loan by doing business so it will boost your saving.:-)

    ReplyDelete
  3. Thank god...mmg tgh tercarik2 nk wt personal loan ni. I'll call u once i confirmed with my husband

    ReplyDelete
  4. en faizal ada ke?i nak apply loan la tapi risau takut kena reject lak

    ReplyDelete
  5. bang bg no phone,nk apply loan la

    ReplyDelete
  6. kn da ade no phone kat ats tu???

    ReplyDelete
  7. 5x salary ... tk blh lebih ke

    ReplyDelete
  8. Kalau blacklist pasal creadit card & tujuan loan adalah utk clearkan hutang2 tu ada jalan x bro?

    ReplyDelete
  9. Salam En.Faizal.

    1) Apa APR untuk loan ni?
    2) Berapa jumlah processing fee kena tolak dari jumlah loan atau boleh dapat 100% jumlah yang dipohon?

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  10. Nak tanya...Kalau saya dah ada loan dengan Al-Rajhi tak boleh ke saya buat overlapping? Loan saya tu saya dah bayar setahun dan masih ada 4 tahun

    ReplyDelete
  11. Kalau saya dah ada loan dengan Al-Rajhi boleh ke saya buat overlapping & bayar credit card? Loan saya tu saya dah bayar duatahun dan masih ada 3 tahun,

    ReplyDelete
  12. klu da ade loan, x blh buat overlap tp blh apply, just dpt jumlah yg dah byr dulu..melainkan klu gaji da naik.tq

    ReplyDelete
  13. I ada loan Al-Rajhi sebanyak RM22500 dan bayar rm534 sebulan. I dah bayar 12 bulan.
    Agak-agak lah berapa yer i leh dapat cash dalam tangan kalau I apply?

    ReplyDelete
  14. salam, nak tanya lah..sebelum nih saya dah dapat loan dari al-rajhi bank, baru 2 bulan je bayar. saya nak apply lagi sekali boleh ke? or dia ada certain duration kena tunggu sebelum saya boleh apply lagi sekali? thanks..

    ReplyDelete
  15. apala punya loan...semua cekik dah je.....interest pun dah kena bayar berapa...larat ke? lagi lama tempoh bayr lagi banyak interest....

    ReplyDelete
  16. this is better than CIMB express cash..36% per annum kot..

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. Salam.... nk tny pndapat. kalo salary rm1800+elaun tp x smpai rm2000 still eligible tak ? TQ

    ReplyDelete
  19. If still under probation boleh apply x?

    ReplyDelete
  20. nak tanya lah...
    gaji rm 1000 sebulan leh tak nk aply laon nie.coz nk pakai money r.boleh x?????
    help me..

    ReplyDelete
  21. SALAM...

    NAK TANYA..

    SAYA GAJI 1100 BOLEH TAK BUAT LOAN?? ABG FAIZAL BAGAIMANA NK CONTACT BERHUBUNG UNTUK LOAN NI..

    ReplyDelete
  22. sory lmbt reply...

    1.salary mmg nk rm2000 - tidak termasuk elaun
    2.probation tak kisah, yg pntg dah kerja selama sethn di company skrg (cuma klu blh kena ada komitmen dgn bank lain sekurang-kurangnya 6 bln dan ketas) >>>cnth komitmen : loan kereta, kad krdt etc
    3.sape2 nk thu lbh lanjut blh hubungi no tertera di atas.

    harap boleh share ye dgn kawan, sedare mara

    TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy as komitmen dgn loan ASB tp baru buat 3 bulan
      so dh apply haritu n kene reject...
      Ad x other alternative way to be taken???

      Delete
  23. Berapa lama process loan ? selepas hantar document

    ReplyDelete
  24. Salam, En. Faizal, ada promotion menarik lagi x? sy terlepas dah nk apply utk promotion tu....pls email me at ogy.nzyan@gmail.com on how to apply the loan. what doc. need to provide?. tqs

    ReplyDelete
  25. Salam,
    Sy kerja tak sampai setahun lagi , dh ada Car loan dgn maybank baru byr 4x . Eligible ke nak apply?
    Tq

    ReplyDelete
  26. sy mcm org kat atas ni... baru tukar keje, xsmpai setahun lgpun kt company baru ni... ada loan kereta dgn bank islam... loan kereta ni dah nk masuk 2 tahun, gaji sy rm2000++ dan sy bayar kereta sebulan rm600... layak ke nk apply personal loan ni?

    ReplyDelete
  27. salam...klu kerja swasta bleh apply ka?

    ReplyDelete
  28. salam, kalo xda komitmen, tp syarat lain mmg lepas, ada harapan x nak lepas loan?

    ReplyDelete
  29. komitmen kena ada jugak sekurang kurangnya 6 bulan

    ----mmg nk kena setahun jgk kerja dgn company semasa

    ReplyDelete
  30. Mcmaner nk apply ek melalui online bleh x??? Salary 2000++ tp tak ada kwsp bleh ker apply???plz reply ASAP becoz today already 22nd of may......

    ReplyDelete
    Replies
    1. sori..online mmg x blh....kontek trs no hp yg ad kat situ..lg cpt dpt jwpn

      Delete
  31. kalau kakitangan kontrak kerajaan boleh mohon jugak ke...?

    ReplyDelete
  32. jangan tutup lagi!! harap sempat nk apply!!
    aduhhh.. mmg rendah benar interest dia.

    esok aku call. mlm ni nk sms kang ganggu plak. hehehe

    ReplyDelete
  33. kalau pinjam 10k boleh dapat penuh ke ada potongan lain sal nak pakai 10k

    ReplyDelete
  34. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  35. bang.saya nak buat jugak..kerja baru 4 bulan ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh kot.. at least cuba laa

      Delete
    2. try apply dekat transfame. situ pun booleh pinjam maa

      Delete
  36. klu berminat blh kontek no diatas untk ktrgn lanjut...atau saya, faizal. 019-3519680.

    ReplyDelete
  37. Salam En. Faizal,

    Saya nak buat loan 15K

    gaji : 2300
    ada loan ASB dan loan kereta

    sila call saya. tq.

    ReplyDelete
  38. tuan

    nak tanya tentang balnace transfer boleh deal ngan u ker

    ReplyDelete
    Replies
    1. balance transfer just trs ke bank ye.ada byk bank offer.mcm ambank ada offer hadiah.guarantee

      Delete

Search This Blog